top of page

Nikita

Nikita

Nikita är en mellanpudel som fyller nio år i februari 05. Nikita tävlar agility vilket är bland det bästa hon vet.

Nikita har atros på höger bakben. Nikita hade fått behandling hos kiropraktor, en fysioterapeut och var hos en veterinär som endast ville skriva ut metacam.

Det började med att man märkte att Nikita inte gick för fullt när hon tävlade agility men till vardags märktes ingenting. Efter kiropraktor behandlingen blev lite Nikita bättre. Sen blev det sämre igen, nu började Nikita även visa hälta direkt efter att hon rest sig när hon legat ner, hon gnäller även till ibland och musklerna i höger bakben börja bli markant mindre.

Då veterinären som konstaterade artros och endast ville skriva ut metakam fick jag tag på en annan veterinär där vi fick en tid i början av november 03 och fick träffa en sjukgymnast som gav oss ett träningsprogram som vi genast började jobba på.

December 03 på hundmässan i Stockholm kom vi förbi ett stånd med en TV som visade en hund som simma i basäng, jag stannade och pratade om Nikitas problem, skrev upp mig på en lista och Anna Nähl skulle ringa mig. Telefonsamtalet kom veckan efter mässan och en tid bokades hos Anna.

Vi kom dit och Anna gick igenom Nikita som var i god kondition och van att bli stretchad. Vi fick ett träningsprogram och fick prova på att simma för första gången. Nikita har aldrig velat gå ut längre än halva frambenen i vatten tidigare. Nu blev det flera besök hos Anna med 2 mån mellanrum med nya träningsuppgifter och simmning två gånger i veckan, Janne som jobbade i simmat hjälpte oss vid simningen och det fungerade jätte bra.

Nikita visade sig vara en lättlärd simelev. Simningen och träningen gav resultat musklerna i bakbenet har kommit tillbaka och besvären försvunnit. Nikita börja simma utan flytväst 30 min två gånger i veckan. Nu har det gått ett år så Nikita skall pröva att gå ner på att simma en gång i veckan och om det fungerar skall hon fortsätta med det hela tiden framöver, hon skall också fortsätta med den backträning vi håller på med sågott som varje dag.

Nikita kan tack vare Anna leva ett liv utan besvär och kan fortsätta med det bästa hon vet att tävla agility. Tack Anna!

bottom of page