top of page

Milla Bok

Milla Bok

Jag träffade Anna första gången 2002 då min schäfer blandras Oliver hade problem med sin rygg.

På den tiden var rehabilitering för hund ganska ovanligt men Anna var en pionjär inom området och hade redan sin egen klinisk med hundsim och rehab i Haninge. Oliver fick en fantastiskt fin hjälp av Anna och levde ett härligt hundliv i 11 år.

Jag har sedan dess haft löpande kontakt med Anna genom åren då det är henne jag vänt mig till då jag har behövt hjälp med mina hundar.

2016 hade jag min schäfer Pasha och lilla blandrasen Jimmie, båda två var uppåt åren och behövde rehab.

Min schäfte hade problem med och och efter 2 operationer och mängder med rehab på veterinärkliniken så blev han ändå inte riktigt bra.

Jag valde därför att kontakta Anna igen och det var det absolut bästa valet jag har gjort!

Anna ser helheten hos djur och valde att behandla Pashas kropp som en helhet, istället för att bara fokusera på det enskilda problemområdet som det gjort på kliniken. Han hade ju avlastat och fått mer besvär vilket gjorde att det problemen flyttades runt. Anna gav också ut stärkande övningar vi kunde utföra från hemmet och rehabiliteringen hos henne gjorde hela skillnaden. Jag fick tillbaks min hund och är Anna evigt tacksam för detta. Pasha fick underhållande rehab resten av sitt liv och vi fick 12 härliga år tillsammans.


I nuläget behandlar Anna min hund Jimmie. Jimmie levde sina första år som gatuhund och hade tyvärr farit illa och hade väldigt liten tilltro till människor, han var därför rädd att bli berörd av människor som han inte kände. Men Anna kunde hantera honom från första stund. Hon lyssnade och kände verklighet in honom och vad han gav tillåtelse till och det gjorde att han kände sig trygg och slappnade av.

Idag är Jimmie 16 år gammal och får laserbehandling av Anna varje vecka. Jag märker hur bra han mår av att få en regelbunden behandling och han njuter verkligen, somnar och ser mycket nöjd ut efteråt :0)

Jag vill ge Anna Nähl mina varmaste rekommendationer. Hon har en enorm kunskap, erfarenhet och expertis inom rehab. Hon har även en enormt fin känsla för djur och arbetar med ödmjukhet och respekt både för djur och människa!

bottom of page