top of page

Karolina Lasses

Karolina Lasses

Jag har under många år haft ett mycket gott samarbete med Anna i mitt arbete som hundpsykolog.

Smärta och kroppsliga obehag är nära sammankopplat med beteende hos hund och är vanligt, både som utlösande faktor till beteendeförändringar och som bidragande. För de hundar som levt med långvarig stress och rädsleproblematik finns ofta även psykosomatiska problem med spänningar och låsningar i kroppen.

Ibland är smärtproblematik den primära orsaken till ett problematiskt beteende, t ex en hund som skyddar en del av sin kropp från beröring eller hantering. Som inte vill åka bil längre eller som morrar när kroppen ska vakna till morgonpromenaden.

Ibland är smärtproblematik istället bidragande till de reaktioner man ser hos hunden. T ex en hund som är rädd om sig och därför vill hålla avstånd till mötande hundar genom att göra utfall. Att ha ont påverkar tröskeln för vilken påfrestning en individ klarar. Är hundmöten jobbiga från början gör smärtproblematik att bägaren rinner över.

Jag är alltid trygg med att skicka kunder för utredning hos Anna. Hon har en fantastisk hand med hundar vilket är en förutsättning för att kunna undersöka en hund med beteendeproblematik. Hundar som är rädda och har ont kan vara aggressiva och svårhanterliga och jag vet att ägarna får precis det stöd de behöver för att känna sig trygga i en svår situation.

Anna är oerhört skicklig på att läsa av ev. smärtreaktioner och att planera för vidare utredningar och behandlingar.

Jag är glad över det fina samarbete vi har och att jag kan vara trygg i den kompetens mina kunder möter när de besöker Anna. Det gör att vi tillsammans kommer mycket längre i att hjälpa hundar att må så bra det bara går!

bottom of page