top of page

Elisabeth Karlsson

Elisabeth Karlsson

Mitt namn är Elisabeth och jag har en australian shepherd hane, Dunder som nu är 4 år.

Han hade problem med ett bakben då och då som ung. Vi var och förröntgade honom vid 10 månaders ålder och fick då det nedslående svaret att han hade E-höfter.

Dessutom lider han av hyperextension i bakbenen, alltså att hasen går år fel håll i vissa lägen.

Allt kändes nattsvart och jag var otröstlig, men veterinären sa att jag skulle gå till Anna och se om det gick att göra något. När vi kom till Anna så gick hon igenom honom, mätte musklerna och gjorde ett eget träningsprogram efter hans förutsättningar. Hon var väldigt positiv och peppande och trodde inte alls att det var kört. Gick dit med gråten i halsen och kom därifrån med hopp i hjärtat.

Hon visade hur övningarna skulle utföras så vi kunde träna hemma. Vi tränade på balansbollar, dynor, madrasser mm. Mycket backande och sidledes rörelser blev det också och när vi återkom till Anna för uppföljning efter tre månader så hade hans muskelmassa ökat 8 cm på hans sämsta ben.

Han är numera jämnmusklad och är stark som en liten bergsget!

Nu har det gått 3 år, vi fortsätter vår träning och Dunder är fortfarande smärtfri. Vi går på återbesök hos Anna då och då för att kolla av att allt ser bra ut eller om vi ska ändra något.

Dunder har ett rikt liv och älskar sin träning och har dessutom tävlat med framgång i lydnad och rallylydnad.

Veterinärer som har undersökt Dunder nu har sagt "hade jag inte vetat att han har E-höfter skulle jag inte trott det med tanke på hur fin han är i kroppen”!
Anna är väldigt positiv, peppande, ser möjligheter istället för svårigheter. Dessutom har hon ett väldigt fint mjukt sätt med djuren. Är väldigt tacksam över att Anna har gett mig en framtid med min älskade hund!

bottom of page