top of page

Charlotte Wiborg

Charlotte Wiborg

Vi kom till Anna hösten 2016 när Jack hade bekymmer med sin ländrygg. Han var noga utredd av veterinär och hade gått hos en annan fysioterapeut som efter en tid skickade oss vidare till Anna.

Eftersom inget av det vi hade gjort tidigare hade gett effekt var matte och husse oroliga och lite uppgivna när vi var på väg till Anna första gången. Men där tändes hoppet. Anna hade läst journalerna vi skickat över och hon lyssnade, frågade, tog ett helhetsgrepp om situationen och gick igenom allting noga. Jack fick behandlingar på plats hos henne och vi fick en massa hjälp med övningar och träning att göra på hemmaplan.

Skillnaden mellan då och nu är milsvid. Vi har idag en smärtfri och otroligt pigg och glad hund! Tack vare Anna har husse och matte blivit mer kompetenta och proaktiva som hundägare.

Som gammal hästtjej är matte väl införstådd med vikten av framskrittning och uppvärmning, men det är först nu jag verkligen förstår att samma resonemang gäller hundar också (trots att vi inte sitter på dem). Jack har lång rygg och är lite fransysk i sina framben. Han är därmed inte optimalt byggd och vi är restriktiva med rivstarter och tvärnitar (t.ex bollkastning) generellt och gör det aldrig någonsin innan han är ordentligt uppvärmd.

Anna är otroligt kompetent, och det faktum att andra i branschen skickar över patienter till henne som de själva i princip har gett upp med säger egentligen allt. Anna kan dock mycket mer än rehabilitering och friskvård och har mycket hög kompetens även inom t.ex inlärningspsykologi och etologi.

Hon är uppdaterad på den senaste forskningen och är generellt väldigt ”bjussig” och generös med att dela med sig.

Det märks att hon älskar djur och har ett genuint intresse av att hjälpa dem. Hon är lugn med en behaglig framtoning och är väldigt duktig på att läsa av hundar (och ägare) och kan snabbt anpassa sitt beteende efter situationen.

Ibland åker vi till Anna utan att ha några problem - bara för att hon är så duktig på att inspirera och motivera när träningen hemma går lite trögt!

bottom of page