top of page

Britt-Marie Zieger

Britt-Marie Zieger

Mitt namn är Britt-Marie Zieger. Vår familj har en blandras från Irland som heter Benke.

Benke fyllde 15 år i mars. Vi tog emot honom från Hundar utan hem när han var i ett-års åldern.
Benke påvisade ett sämre mående våren 2019. Vi var då hos en veterinär som bedömde att han hade drabbats av kronisk artros och symtom på njursvikt. Därefter fick vi anpassad mat för njurarna, men Benke hade fortfarande väldiga problem att röra sig som han gjort tidigare. Han hade svårt att gå och stå då bakdelen inte längre orkade.

Vi var säkra på att vi skulle förlora Benke. Veterinären rådde oss att kontakta en sjukgymnast och vi upptäckte då Annas hemsida. I april 2019 bokade vi in vårt första besök.

Mitt första intryck av Anna var att hon hade mycket stor kompetens inom sitt område och ett väldigt fint förhållningssätt och bemötande till Benke och mig.

Efter att ha startat upp behandling hos Anna blev Benke avsevärt piggare och gladare. Han kunde också ganska snart börja stå och gå betydligt bättre. Benke har fått laserbehandlingar under ett års tid och håller en god kroppshållning och är väldigt pigg och glad. Man kan märka om han missar någon behandling för då blir han mer låg i sin kroppshållning och har svårare att gå, stå och röra sig samt ser mer ledsen ut.

När Benke har varit hos Anna visar han mycket mer livsglädje och tycker om att röra sig och busa runt.
Anna har lärt mig att det finns hopp även för äldre hundar att kunna få leva ett värdigt liv med hjälp av behandling och träning.

Benke och jag fick också lära oss olika övningar som vi kunde träna hemifrån. Vi fick insikten om hur viktigt det var att ha träningen som en livsstil, framförallt på en äldre hund.

Själv har jag också lärt mig tryggheten i att kunna hjälpa Benke hemifrån genom det som Anna lärt mig. Jag har utvecklats enormt mycket när det gäller att hitta nya träningsformer som passar just Benke, exempelvis att balansera på balansdynor, luftmadrass samt övningar för att lyfta benen mm.

Det är en sådan fantastisk glädje att få se Benkes livsglädje under sin ålderdom. Skillnaden från att vi träffade Anna är enorm både för Benke och mig!

Stort tack till Anna för hennes trygghet, respektfullt och kompetens!

bottom of page