top of page

Ann-Kristin Karlsson

Ann-Kristin Karlsson

En söndag eftermiddag under en skogspromenad gick Peppes korsband i vänster bakben sönder. Måndag morgon åkte vi till Kolartorps djurklinik och fick tid för operation. 5/4 opererades Peppe av veterinär Gunnar Möllermark. Allt gick bra, vi gav smärtstillande i 14 dagar, såret läkte fint. Peppe haltade fortfarande kraftigt, så jag tog kontakt med Anna Nähl efter att ha läst på hennes hemsida.

Vi fick tid för konsultation och undersökning, därefter sattes hemövningar och simtider upp.

Första gången var Peppe lite skärrad, det var läskigt att gå in i duschen och än värre ner i bassängen. Andra gången gick det betydligt bättre, han simmade några minuter, sen vila och han var väldigt trött i början. Tiden förlängdes lite grann varje gång, vi hann simma 10 ggr innan semestern.

Efter sommaren var vi på återbesök hos Anna som konstaterade att Peppe var öm och fortfarande svag i musklerna i det skadade benet och han haltade fortfarande. Han hade under semestern haft uppehåll med simningen och därmed inte hunnit bygga upp musklerna ordentligt. Nu blev det hårdkörning, vi behandlade honom och gick 3 ggr/vecka hela hösten. Peppe hoppar glatt ner i vattnet och är nu uppe i 30 minuter oavbrutet sim!

Hältan är borta, likaså ömheten i musklerna!

Vi går nu på sim 1 gång/ vecka för att hålla kroppen igång. Vill tacka alla duktig personal på Hundkuranten som hjälpt till med rehabiliteringen. Peppe är nu glad och lika rörlig som innan skadan, men utan Annas hjälp hade det nog inte blivit så.

Ann-Kristin Karlsson och Peppe 9 år

bottom of page