top of page

Marie Elgström

Marie Elgström

Till Anna

Första gången jag stötte på ordet hundfysiolog var när min gamla goldentik, Maja, hade en sådan hälta att veterinären rekommenderade mig att ta mig till Södra djursjukhuset.

Min övertygelse var att Majas tid var förbi, hon var då 9 år.

Anna tog varsamt hand om oss och jag glömmer aldrig det hon sa ”det här ska vi fixa!”.

Vi satte igång med rehab, simning, och fortsatte med det tills Maja av andra orsaker fick somna in strax före sin 14 års dag.

Idag är mitt stora intresse jakt och retrievers. Jag har 4 st jaktlabradorer och har genom åren varit flitig ”patient” hos Anna. Min äldsta, Bo, är nu 13 år och har haft artros i sitt framben i ett antal år. Med laserterapi och underhåll hemma i form av promenader och de övningar Anna gett oss håller vi den gamle hunden i form.

Nu har även min mellan hund, Jussi 6 år, kommit under Annans skickliga hand. Jussi har opererats för OCD, och tack vare Anna och hennes diagnos fick vi snabbt en remiss till en av landets främsta veterinärer inom området. Operationen gick väldigt bra och vi rehabar Jussi i form igen med hjälp av Anna. Enligt veterinären kommer Jussi blir fullt återställd.

Jag har genom åren förstått vikten av att se till att hålla hunden i god form. Vi jagar stor del av hösten/vintern och skaderisken är stor och när vi inte jagar tränar vi. Efter jakterna använder jag mig mycket av de stretchövningar vi lärt oss och ser till att hundarna håller sig mjuka och varma efter kalla förhållanden i vatten och träskmarker.

Anna har gjort mig medveten om hur bra det går att leva med gamla hundar bara man ser till att ge dem den omsorg vi själva skulle gett oss när vi på ålderns höst blir stela och får förkalkningar i våra leder. Hennes kompetens och korrekta diagnos var avgörande för den veterinärvård som krävdes för att kunna fortsätta att jaga och träna med Jussi, därom vittnade även veterinären Krister Julinder.

Marie Elgström Claesson

Ljusterö

bottom of page