top of page

Bengt och Anna-Greta Sandström

Bengt och Anna-Greta Sandström

Jag är en boxertjej som är 9½ år och heter Cindy. 2002 drabbades jag av artros i det högra bakbenet vilket inte är så ovanligt för rasen.

På hösten samma år opererades jag i mitt högra bakben (knäet) de fick ta bort lite flisor som hamnat vid knäskålen och gjorde väldigt ont. Jag var helt bra till december -03, men fick då ont i mitt vänstra ben och började halta. De dagar jag hade väldigt ont fick jag även lite medicin mot värken men blev inte helt bra. Min husse och matte funderade på ett nytt veterinärbesök, men vi hade också hört talas om Anna på Hundkuranten.

Vi ringde och vi fick tid hos Anna för att titta på mina besvär.
Anna rekommenderade mig ultraljudsbehandling, stretching samt simträning för mina besvär. Simträningen påpörjades december 2003 med ett mycket bra resultat, jag blev mycket bättre i mina leder och jag slutade att halta. Efter ca: 8-10 simträningar i lugnt tempo behövde jag inte ta någon medicin mot min värk. Jag blev pigg igen, men ska ändå ta det lite lugnare, man är ju inte längre någon unghund.

I april -04 var olyckan framme igen, jag slet av korsbandet i mitt vänstra bakben. Jag opererades den 30/4-04 på min födelsedag. Därefter fick jag ta det lugnt tills de tog bort stygnen.

Anna tog på nytt hand om min rehabträning för jag ville bli bra så fort som möjligt.

Efter en genomgång av Anna började jag på nytt min simträning.Jag fick börja med att simma lugnt och försiktigt, men kunde ganska snabbt öka min simdos för varje pass. Jag hade inte tappat så mycket i kondition. Nu simmar jag 30-minuter i sträck med 12½ minuters jetstream inlagt i simpasset.

Jag är nu tillbaka i gammalt gott slag och slipper dessutom all medicinering. När jag är ute med husse och matte och träffar andra hundar då är det inte många som tror att jag är 9½ år!

En smärtfri hund är en glad hund!!! Tack!


Bengt o Anna-Greta Sandström samt Boxern Cindy

bottom of page