top of page
bg-site-scaled.jpg

Jag är
Anna Nähl

Om Anna Nähl

Anna Nähl är legitimerad sjukgymnast, Av Jordbruksverket Godkänd för Arbete inom Djurens Hälso- och sjukvård. Redan innan rehabilitering och friskvård var ett begrepp inom veterinärmedicin påbörjade Anna passionerat sitt arbete för djuren.

Samtidigt som rehabiliteringsarbetet sakta började växa fram i Sverige startade hon den första rehabiliteringsanläggningen och inom bara ett par år var hon en flitigt anlitad konsult på djurkliniker och djursjukhus och delaktig i uppbyggandet av rehabiliteringsavdelningar i Stockholmsområdet.

Anna har en lång rad utbildningar bakom sig både inom djurens - framförallt hundens - rörelseapparat och behandlingsmetoder, samt idrottsmedicin, OMT, akupunktur, ayurveda, kinesiologi men också på humansidan, där hon har en bakgrund som aeorbicsinstruktör och massör.

Vidare har Anna privat varit aktiv inom både hund- och hästsport. Alltsedan barnsben har hon haft hund och häst och har idag två Border collie-pojkar och en lusitano-hingst. För Anna är djur ett sätt att leva och andas och hon har ägnat hela sitt liv åt djuren. Förutom sitt kliniska arbete med patienter sedan 20 år tillbaka har Anna skrivit tre böcker inom området .

Hundmassage och stretching, låt tassarna vila Fysträning för hund Rehabilitering för hund

Anna är också en flitigt anlitad föreläsare både i Sverige och Norden. Förutom på klubbar och övriga kursverksamheter har hon också haft utbildningar inom polisväsendet och tullverket.

Under de senaste åren har Anna vidareutbildat sig inom online-verksamhet för att på så sätt kunna dela med sig av sin kunskap till hundfamiljer runt om i landet. Den absolut viktigaste förebyggande friskvården är enligt Anna kunskap och som del av en hundfamilj är du den allra viktigaste friskvårdsfaktorn för din hund!

Med ökad kunskap och förståelse kan fler hundfamiljer leva skadefria liv med hög livskvalitet!

bottom of page